top of page
region-skane-logo-1.png

Helsingborgs lasarett: Starka tillsammans. Förbättrad arbetsmiljö med hjälp av Socialstyrelsens återhämtningsbonus.

Skärmavbild 2024-01-29 kl. 00.45.15.png

HjärnSPA

pillow-mockup-of-a-woman-chilling-on-a-sofa-in-her-apartment-23615.png
Tid till återhämtning, tystnad och reflektion

Ta ett djupt andetag, låt axlarna falla och stig in i vår stilla oas för den aktiva hjärnan - en fridfull reträtt som ger dig en efterlängtad paus från vardagens alla måsten. Grundat på forskning om den löpande återhämtningens avgörande roll, bjuder vi in dig till vårt noga utvalda utbud av mentala övningar. Här hittar du omtanke, ro och påfyllning för både kropp och sinne.

10 AVSLAPPNINGSÖVNINGAR SOM STILLAR KROPP OCH SINNE:
028A4247.jpg
Visualisera dig till en riktigt bra dag

10 min

Sätt dig tillrätta...eller njut av övningen liggandes.

Luta dig mot Daniels läkande röst medan han hjälper dig att visualisera hur en riktigt bra dag skulle kunna se ut just för dig.

Speeddejta med ditt framtida jag

10 min

En enkel och lekfull meditation, utan krav på prestation, där du gör ett besök hos ditt framtida jag en dag då allting är precis som du önskat.

Image by Taras Chernus
pexels-dan-parlante-5719219 (1).jpg
Vila intellektet

10 min

Sätt dig till rätta och luta dig en stund mot Daniels härliga röst som tar dig på en resa genom kroppens inre rum. En enkel introduktion till hur man kan vila intellektet och uppleva mental återhämtning. Illustrerar även så fint hur "lugn i kroppen" skapar "lugn i sinnet".

Vi hoppas du får en riktigt skön stund!

Besök ditt inre rum - djup mental avslappning

10 min

Lär dig uppleva djup mental avslappning.

Övningen börjar med fysisk avslappning för att sedan ta dig ner i djup mental avslappning via en trappa till ditt inre rum. Lyssna gärna på ljudfilen så mycket du kan under en vecka. Ju mer du lyssnar desto lättare kommer du att kunna återhämta och stärka dig mentalt.

Image by Mick Haupt
Camping Tent View
Andas dig till en känsla av välbefinnande

10 och 15 min

Det finns en känsla av välbefinnande inom dig hela tiden.

För att lättare komma åt den kan du lära dig att stilla ditt sinne. Släpp alla tankar som inte gynnar dig. Rensa upp. Och skapa ro. Upplev hur glädjen får möjlighet att pysa fram och nya tankar infinner sig.

Daniel har gjort en extra ljudfil som är exakt likadan för de av er som vill meditera lite längre (15 min istället för 10 min).

Uppnå dina mål med WOOP

10 min

I denna visualiseringsövning använder vi oss av Woop-metoden....fast i ett avslappnat tillstånd...för att uppnå våra mål. WOOP kan användas för att öka chanserna till att få dagliga sysslor gjorda eller för att uppnå våra långsiktiga mål. För att få ut mesta möjliga nytta av övningen är det bra om du har ett mål i åtanke innan du sätter igång.

pexels-rachel-claire-5531632_edited.jpg
028A4240.jpg
Lär dig hämta kraft ifrån tacksamhet och medkänsla

10 min

De flesta av oss upplever att fokuset och energin sjunker lite under dagen. Då kan det vara perfekt att unna sig en kort mental upplevelse tillsammans med Daniels läkande röst.

I denna övning tar han oss på en lugn och fridfull resa där vi tar tillvara på kraften i tacksamhet och tillåter oss att utöva medkänsla för oss själva.

Varsågod och ta plats. Hoppas att du tycker om den.

Muskulär avslappning

10 min

Lär dig slappna av på riktigt i alla musklerna.

En stillad kropp har en stark koppling till ett stillat sinne.

Lyssna gärna på ljudfilen så mycket du kan under en vecka för att se vart det tar dig. Ju mer du lyssnar desto lättare blir det för dig att gå från spänd till avslappad.

_edited.jpg
614df5_cf34461c9b0d45adb2853c44b8c09f5f~mv2.webp
Slappna av i huvud, nacke, axlar

10 min

Vi provar en enkel avslappning tillsammans med Daniel Sjöstedt där vi lägger lite extra fokus på huvudet, nacken och axlarna.

Njut...och tack för att du är snäll mot din hjärna...och ditt sinne!

Lugn i stressen genom fyrkantsandning

10 min

I denna övning provar vi på "fyrkantsandning". Det är en andningsteknik som många upplever har en lugnande effekt på nervsystemet. Det sägs att den här tekniken lärs ut i amerikanska armén som ett verktyg för att kunna vara lugn i extremt stressande situationer, men den funkar precis lika bra i vardagen, på jobbet, när tempot börjar att dra iväg.

Meditating in Nature
Din instruktör: Daniel Sjöstedt

Daniel Sjöstedt är mental tränare och coach som de senaste åren hjälpt ledare och entreprenörer, både i Sverige och internationellt, att förändra sina mindset och systematisera sina liv. Han har själv under flera år strävat efter att förenkla, effektivisera och skala bort för att hitta mental lugn och inre frid. Han driver Monkey Mindset  och är även känd som den ljuvliga och läkande rösten bakom podcasten: Monkey Mindset - nu med ca 3 miljoner nedladdningar.

INSPIRERA ANDRA
Uppmuntra dina kollegor att gå på Hjärnspa

Tips, tankar och funderingar
KOMMENTERA SOM GÄST

Kommentarer (5)

Ladda ner Insight Timer

Det finns massor med gratis appar som erbjuder dig avslappningsövningar både på svenska och engelska. En vi tycker lite extra bra om är Insight Timer med sina över 200 000 olika meditationer.


Gilla

Läkande musik för hjärna och sinne

Vill du ha på lite avslappnande musik i bakgrunden, så kommer här lite tips:


Gilla

Avslappning för att somna

Det finns inget bättre än att lyssna på en avslappnande övning innan läggdags. Sök på "somna meditation" på YouTube så hittar du massor med övningar. Här är några vi gillar lite extra:

Sov gott - bodyskanning (16 min)

Meditation för att somna (30 min)

Meditation för att somna (12 min)


Gilla

Kalla tillbaka din energi

10 min

Välkommen på en fullkomligt ljuvlig innergi-påfyllning tillsammans Jonnah som är tapping expert och lärare. Hennes energimeditation är en blandning av chakra healing och kroppsskanning. Kalla tillbaka all energi du tappat eller gett bort till andra under dagen medan du rensar och läker kroppen från negativ energi. Unna dig själv denna omtänksamma gåva.


Gilla

Utforska dina tankar som en elitidrottare

6 min

Riksidrottsförbundet (RF) jobbar man mycket med tankar, känslor och beteenden, för att öka förståelsen för hur de hänger ihop och hur man kan optimera sitt sätt att hantera dem så de inte står i vägen för prestationen i vardagen. I samband med detta har man tagit fram en rad olika övningar som idrottaren kan göra själv i vardagen. Testa en av dem här: lär dig iaktta och lägga märka till hur tankar kommer och går.Gilla

Startsidan:   Om Innergi Labbet  Kontakta oss

Introduktion:  Kom igång   Introduktionskurs   Snabbguide   Inspirera andra

Verktyg som främjar återhämtningen:  Tempot   Intentioner   Hjärnspa   En kopp reflektion   Energi   Sömnen

Verktyg som minimerar inre konflikter:  (kommer maj)

©Innergi Labbet 2024  

bottom of page